Njena pot

Info

1. izdaja:

2016, mehka vezava, 292 strani
Samozaložba Eva Kurnik

ISBN: 9789612837877
CobissGoodreads 

Ponatis:

2020, mehka vezava, 292 strani, 2. natis
Samozaložba Eva Kurnik

ISBN: 9789612837877
Cobiss

Kratka vsebina

Pripoved o tem, kako lahko travma ene nedolžne osebe uniči več nedolžnih življenj. Tematika kriminalno – ljubenskega romana Njena pot je družinska, v središču je mati z dvema otrokoma in mračno skrivnostjo, ki vpliva nanjo in ljudi okrog nje. Zgodba poteka v razponu nekaj desetletij.


V središču je protagonistka Milena, ki jo bralci spremljamo od mladih let do starosti. Njena pripoved se prične odvijati ob koncu sedemdesetih let prejšnjega stoletja in se zaključi v današnjem času skozi oči njenih dveh (tedaj že odraslih) otrok. Dvojčka Ana in Tomaž s pomočjo materinega dnevnika plast za plastjo odstirata tančice njene preteklosti. Ob branju dojameta, zakaj sta morala odraščati brez nje in s tem razloge, zaradi katerih so bili stiki med njimi tako omejeni. Kakšno je bilo poprej njeno življenje in čemu se je odločila za nekatera dejanja, ki so slednjič usodno vplivala nanjo – na zasuk njene usode, s tem pa tudi na vso preostalo družino. Ob njenih besedah se zavesta tudi nekaterih svojih napak in jih skušata popraviti – med drugim s pomočjo osebe, ki bi morala biti ob njiju skupaj z njuno materjo, a so določeni ljudje zaradi starih zamer ali zgolj po trenutnem navdihu poskrbeli, da do tega ni nikoli prišlo, vsaj v njunem otroštvu ne.


Kljub mnogim tragedijam delo ves čas izraža željo po svetlejši prihodnosti in lepšem življenju, predvsem pa za rešitev težav postavlja najpomembnejšo človeško vrednoto; ljubezen.

Mnenja bralcev

Mnenje_Listje11b
Mnenje_Listje11a
Mnenje_Listje11c
previous arrow
next arrow

Odzivi javnosti

Si želite prebrati mojo knjigo?

Naročanje je mogoče tukaj! 

Izpolnite spodnji obrazec, označite katero izmed mojih knjig bi želeli (lahko jih izberete tudi več). 

Obljubim, da vas kontaktiram v najkrajšem možnem času!