Toskanski spev

Info

2019, mehka vezava, 299 strani
Samozaložba Eva Kurnik

ISBN: 9789612904524
Cobiss, Goodreads

Kratka vsebina

Zapletena ljubezenska zgodba, pisana z vidikov različnih junakov ter prepletena z različnimi platmi človeške moralnosti. Protagonisti in preko njih tudi bralci se sprašujejo o svojih vrednotah, predvsem družini. Kaj vse in koliko so pripravljeni žrtvovati, da bi dosegli svoje cilje?


Osrednji motiv je materinska in ženska ljubezen, tema romana pa je družinsko – ljubezenska s pridihom kriminalke. Dogajanje se začne v sodobnem času, ko se Anja Lah, ena izmed protagonistk, po tragični izgubi ljubezni iz mladosti oddalji od družine ter bolj ali manj celotne širše družbe. Svoja občutja večinoma izraža preko pisanja, kar postane celo njen poklic. Mlajšo sestro in delno tudi mater krivi za nesrečo, v kateri je njen partner Gregor izgubil življenje, in brez prave volje do novega začetka se odseli daleč stran od svojih bližnjih. Nekega dne v svoj dom po naključju sprejme tujca in za kratek čas je videti, kot da se bo njeno življenje obrnilo na bolje …


Vzporedno z Anjino pripovedjo spremljamo zgodbo njene matere Tatjane, ki se dobrih trideset let prej odvija v Toskani in kasneje Sloveniji. Tako dobimo vpogled v otroštvo obeh njenih hčerá, proti koncu romana pa se preteklost preplete s sedanjostjo in razkrije skrivnost, ki se kot rdeča nit vije skozi celotno zgodbo in bralca ves čas drži v napetosti. Bežno se srečamo tudi z nekaterimi junaki iz predhodnega romana Njena pot.

Mnenja bralcev

Mnenje_Listje11b

Odzivi javnosti

Si želite prebrati mojo knjigo?

Naročanje je mogoče tukaj! 

Izpolnite spodnji obrazec, označite katero izmed mojih knjig bi želeli (lahko jih izberete tudi več). 

Obljubim, da vas kontaktiram v najkrajšem možnem času!